Welcome to Our awesome theme

מתכון דוגמא

26 אפריל 2013

מתכון דוגמא

Posted by with 0 Comments in Recipes

פיצה עם בצק פטנט ללא שמרים

בצק הפיצה הכי קל ומהיר בעולם. לשים קצרות, מרדדים, מורחים ברוטב עגבניות, מפזרים גבינה ותוספות ושולחים לתנור. רוטב העגבניות ילך טוב גם עם פסטה.

החומרים ל-3 פיצות קטנות:
לרוטב עגבניות:
1 כף שמן זית
4 עגבניות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
1/2 שן שום כתושה (לא חובה)
1/4 כפית אורגנו מיובש (לא חובה)
מלח

לבצק:
1 כוס (140 גרם) קמח מלא
1 כוס (140 גרם) קמח רגיל
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כוס (240 מ"ל) ריוויון
1 כף שמן זית

לציפוי הפיצה:
100 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת גס
זיתים מגולענים וחצויים
עגבניות שרי חצויות
גרגרי תירס
גרעיני אפונה
בצל סגול פרוס דק

פיצה לילדים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מכינים את הרוטב: מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית, מוסיפים את חומרי הרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות תוך כדי בחישה עד שמתקבל רוטב. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים היטב. ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

3. מכינים את הבצק: מערבבים שני סוגי קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח בקערה. יוצקים רוויון ושמן זית ולשים לבצק אחיד. אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח.

4. מרכיבים את הפיצה ואופים: מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 20 ס"מ ובעובי 4-3 מ"מ. מניחים בתבנית.

5. מורחים רוטב עגבניות על עיגולי הבצק בשכבה אחידה ומפזרים גבינה ותוספות שאוהבים (עגבניות, זיתים, תירס, אפונה).

6. אופים 20-15 דקות עד ששולי הפיצה זהובים והגבינה מותכת.

מתוך הספר "ילדים אוכלים בריא"

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>