Welcome to Our awesome theme

מתכונים לילדים

לפניכם 4 מתכונים על טהרת הקטניות, בעלות אינדקס גליקמי נמוך אשר ישמרו על רמות השובע של ילדכם במהלך היום, רמות האנרגיה ותחושת שובע לאורך זמן.

כפי שהזכרנו במאמרים הקודמים, מתכונים לילדים צריכים לקחת בחשבון שעליהם להשיג רמת שובע לאורך זמן, בעלי אינדקס גליקמי נמוך, וכאלו השומרים על רמות אנרגיה וריכוז לאורך זמן. והחשוב מכול שיהיו קלות לביצוע, מזינות וטעימות.

אורז צבעוני עם עדשים

רכיבים:
כוס אורז מלא
1/2 כוס אורז פרא
כוס עדשים ירוקות
כוס עדשים כתומות
5-4 כוסות מים רותחים
בצל
תבלינים: כורכום, כמון, פלפל שחור.

הוראות הכנה:
1. משרים את האורז המלא והעדשים (בנפרד) לחצי שעה (אפשר יותר ואפשר פחות)
את האורז הפרא שוטפים טוב טוב.

קוצצים את הבצל לקוביות, מטגנים אותו בסיר (עדיף טיגון במים),  וכאשר הבצל מתרכך מעט מוסיפים את האורז (מלא ופרא).
לאחר טיגון קל, כשהאורז משנה מעט את צבעו, מוסיפים תבלינים לפי הטעם.
מוסיפים מים רותחים (עד לכיסוי האורז) ונותנים למים לבעבע מעט,

לאחר כ-5 דקות מוסיפים את העדשים הירוקות ותיבול נוסף לפי הטעם.
ממתינים 5 דקות של בישול, ומוסיפים גם את העדשים הכתומות (יש לשטוף אותן היטב מספר פעמים לפני הבישול).
מוסיפים עוד מים (כך שגובה המים יהיה כסנטימטר מעל התבשיל), ומערבבים.
מכסים את הסיר להמשך בישול למשך כ-5-10 דקות נוספות. משך הבישול תלוי מאוד בסוג האורז ומשך זמן ההשרייה לפני. לכן, בשלב הזה נבדוק ונטעם את האורז עד שנוודא שהוא מוכן ועל מרקם רך.
חשו לציין, שבמשך כל שלבי הבישול, חשוב לוודא שבסיר נותרו מים, אחרת האורז יישרף. ניתן בכל רגע להוסיף מעט מים רותחי בכמות קטנה בכל פעם תוך כדי ערבוב.

——————————————————————————————————————–

מרק עדשים צבעוניות

רכיבים:
כוס עדשים כתומות
כוס עדשים ירוקות
כוס עדשים שחורות

1 בצל
2 עגבניה
3 שיני שום
1 לימון טרי
1 בטטה
תבלינים: כמון, פלפל שחור, צ'ילי גרוס (לא חובה),
2-3 עלי דפנה

הוראות הכנה:
משרים את העדשים (חוץ מהכתומות) מראש למשך כחצי שעה (לא חובה)
קוצצים את הבצל לקוביות, חותכים את השום לחתיכות גדולות ומטגנים אותם (טיגון במים – אין צורך בשמן).
לאחר שמתרכך מעט, מוסיפים את העדשים (חוץ מהכתומות) והבטטה החתוכה לקוביות ומתבלים.
מגרדים עגבני האחת בפומפיה ואת השנייה חותכים לקוביות (ניתן לקלף, לא חובה), מוסיפים לעדשים שבסיר, ומערבבים.
לאחר כמה דקות, מוסיפים מים בגובה 2/3 סיר (תלוי בסמיכות הרצויה של המרק) ומערבבים.
טועמים ומוסיפים תיבול לפי הטעם – מכיוון שמדובר במרק חשוב לתבל היטב למניעת טעם תפל.
מוסיפים את העדשים הכתומות (לשטוף היטב מספר פעמים) ומשאירים כ-10 דקות נוספות עד שכל הרכיבים התרככו.
ניתן לסחוט לימון ליפני ההגשה ו/או לבשל יחד עם קליפת לימון.

——————————————————————————————————————–

ממרח עדשים עשיר

רכיבים:
1/2 כוס עדשים כתומות
1/2 דלורית או בטטה
1-2 כוסות מים
1/3 כוס טחינה משומשום מלא
תבלינים: אגוז מוסקט.

הוראות הכנה:
מבשלים  כ-10-15 דקות בסיר את העדשים והדלורית/בטטה והתבלינים יחד עם מים רותחים (המים צריכים לכסות את הרכיבים), עד להתרככות מלאה.
מסננים את הרכיבים לתוך קערה (ללא המים), טוחנים באמצעות בלנדר מוט, ומוסיפים את הטחינה תוך כדי בחישה מהירה.
תוך כדי הערבוב עם הבלנדר, ניתן להוסיף מים מהסיר לקבלת המרקם הרצוי.
ניתן להעשיר את הממרח יחד עם אגוזי מלך טחונים.

——————————————————————————————————————–

רוטב עגבניות מעושר (מתאים לפסטה וגם לאורז)

רכיבים:
4 עגבניות טריות (אפשר גם קלופות)
1 בצל קצוץ לקוביות
3 שיני שום שלמות
1 כוס עדשים כתומות מושרה במים
תבלינים: פפריקה אדומה, כורכום, כמון, פלפל שחור/צ'ילי לפי הטעם
1-2 כוסות מים

הוראות הכנה:
מטגנים את הבצל והשום (במעט מים – אין צורך בשמן)
מוסיפים תיבול לפי הטעם
חותכים 2 עגבניות לקוביות ו-2 נוספות מגרדים בפומפיה (החלק הגס), ומוסיפים לסיר
לאחר שהעגבניות מתבשלות/מתרככות מוסיפים גם את העדשים ומים (כמות המים בהתאם למרקם הרצוי)
ניתן להוסיף כף – 2 כפות של רסק עגבניות למרקם מוצק
ניתן להוסיף כ-100 גרם טופו מגורד, חזה עוף וכו' לפי העדפה
ועוד תיבול לפי הטעם

ניתן לרסק בבלדר מוט את כל התערובות/רוטב

המתכונים באדיבות המרכז לקולינריה חווייתי , נכתבו ע"י אורטל מגן (נטורופטית ורפקסולוגית) אשר מעבירה את סדנת הבישול להורים שלנו.
לפרטים נוספים : סדנת בישול