Welcome to Our awesome theme

שקשוקה

team member

ביצים מבושלות ברוטב עגבניות ופלפלים. העגבניות המתאימות ביותר להכנת השקשוקה הן עגבניות התמר המוארכות – הן בשרניות יותר מעגבניות החממה הרגילות ומתאימות יותר לבישול. אם אין עגבניות תמר, משתמשים בעגבניות רגילות.

המצרכים ל־4-2 מנות:

1 בצל קטן

½ פלפל – רצוי צהוב, כתום או ירוק לתוספת צבעוניות, אבל אפשר גם אדום

5 עגבניות בגודל בינוני

1 שן שום גדולה

2 כפות עלי פטרוזיליה (או כוסברה, למי שאוהב)

4 כפות שמן זית

4-2 כפות מים, לפי הצורך

¾ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

קורט פפריקה חריפה

4 ביצים

אופן ההכנה:

1. מכינים את הירקות, חותכים אותם על קרש חיתוך ושמים כל סוג ירק קצוץ ומוכן בכלי נפרד: חותכים ומסירים את הקצה העליון ואת הקצה התחתון של הבצל. חותכים את הבצל לרבעים לאורכו ומסירים את הקליפה החיצונית החומה. פורסים כל רבע בצל לפרוסות דקות. שוטפים את חצי הפלפל, חותכים אותו לשניים לאורכו וחותכים כל חלק לרצועות דקות לרוחבו. רוחצים את העגבניות וקוצצים אותן לקוביות בינוניות. קולפים את שן השום ומגררים אותה על מגררת דקה. שוטפים את הפטרוזיליה, מסירים את העלים מהגבעולים וקוצצים או גוזרים לחתיכות קטנות.

2. מחממים את השמן במחבת מעל להבה גבוהה. מוסיפים את הבצל למחבת ומטגנים תוך ערבוב בכף עץ עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את הפלפל וממשיכים לטגן ולערבב במשך 4 דקות.

3. מוסיפים למחבת את קוביות העגבנייה ואת הפטרוזיליה ומערבבים היטב. מבשלים ומערבבים מעל להבה גבוהה עד שהעגבניות מתרככות. אם העגבניות אינן מפרישות מספיק מיץ והתערובת נראית יבשה, מוסיפים 4-2 כפות מים. מתבלים במלח, בפלפל ובפפריקה, מערבבים שוב ומביאים לרתיחה, מכסים את המחבת באופן חלקי ומנמיכים קצת את הלהבה. מבשלים במשך 10 דקות, או עד שהעגבניות והפלפלים מתרככים.

4. בינתיים, שוברים כל אחת מהביצים לתוך קערית נפרדת – בזהירות, כדי לא לפגוע בשלמות החלמון. מסירים את המכסה מהמחבת ומגביהים שוב את הלהבה. בעזרת כף העץ יוצרים 4 גומות בתערובת הירקות ויוצקים ביצה לתוך כל גומה. מכסים את המחבת ומניחים לביצים להתבשל במשך 5-4 דקות, עד שחלבוני הביצים נקרשים.

5. מעבירים את השקשוקה לצלחות בעזרת כף טיגון או כף גדולה אחרת ומגישים עם לחם טרי לספיגת הרוטב.

מתוך הספר "פיצה פיתה"

תגובות